Aquest curs 2016-17, al Grup de recerca i suport sobre els dispositius mòbils a l'aula #mobilstgn (seminaris de cocreació i design thinking)  i al Seminaris Programació i Robòtica educatives #roboticatgn organitzats per l'àrea TAC dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Tarragona hi han participat  diferents professores de la comissió TAC de l'institut: Núria de Pedro, Alba Figueras, Amèlia Farré i M. Candela Ribera

Com a cloenda d'aquests seminaris, aquest dimecres 7 de juny, a l'Escola Sant Salvador, alumnes de 1r i 2n d'ESO de l'Institut Narcís Oller van presentar diferents propostes i experiències treballades  a l'aula sorgides d'aquests seminaris en la Jornada #DMRBTKTGN  (Robòtica, Dispositius Mòbils i Internet de les Coses)

 

L’objectiu principal d'aquesta jornada, tal i com s'explica a la pàgina que recull la informació de la mateixa (http://blocs.xtec.cat/dmrbtktgn) és "mostrar els projectes de robòtica educativa desenvolupats a les aules, així com donar l’oportunitat als alumnes de que exposin com s’ha desenvolupat el procés de creació de diversos projectes i, finalment, que puguin compartir les seves habilitats mitjançant tallers temàtics oberts a tot el públic. Tot plegat, per a tenir com a protagonista principal l’alumnat, que serà l’encarregat de dur a terme totes les accions de divulgació i formació, acompanyat del seu professorat. Aquesta trobada està especialment adreçada als docents, però també està oberta a les famílies i alumnat."

A la pàgina web de l'institut trobem la ressenya de la Jornada en referència als projectes presentants pels alumnes del nostre institut: http://agora.xtec.cat/iesnarcisoller/eso/jornada-de-mobils-i-robotica/

La professora Candela Ribera ens ho explica: els nostres alumnes van presentar tres projectes: el projecte "Personcube", el projecte "Coneixement de la civilització de l'antic Egipte" i el Projecte "Fem un robot".

 

  • El projecte #Personcube, es basa en un cub i amb codis QR i realitat augmentada per conèixer la vida i l’obra d’un personatge

     

     


    (foto: Eduard Sabaté @EF_edu)

    Les alumnes de 2n d’ESO Gemma Martí i Mercè Gaya ho van presentar a la jornada. En aquest VIDEO ens ho expliquen.

  • El projecte “Coneixement de la civilització de l’antic Egipte” a partir de diferents activitats utilitzant les noves tecnologies o dispositius mòbils. Les alumnes Isabela Banquero i Marta Sarrías de 1r ESO van ser les encarregades de presentar-lo, i els alumnes Pol Musté i Laura Pons de 2n d’ESO, van ser qui van dur a terme un taller per explicar-lo i així ensenyar a d’altres alumnes i professors.


(foto: Learnia Club: @learniaclub)

  • I per últim el projecte de robòtica “Fem un robot”, en què els alumnes aprenen a programar un robot, que controlen per aplicacions mòbils o mitjançant sensors, per tal de realitzar diferents activitats o seguir un circuit. Els alumnes Arnau Fàbregas i Abril Queralt de 1r d’ESO el van exposar.

 

 

 

 

 

 

(foto: M.C. Ribera: @MCandelaRibera)

(foto: Enric Bolaño: @EnricBolano)

 

La Jornada va finalitzar amb el lliurament de diplomes als centres i alumnes participants a càrrec de Jordi Fortuny, inspector del Departament d’Ensenyament.