Aquest any, la Vilaniuada21 s’ha pogut recuperar en format presencial, s’ha dut a terme durant les dues primeres setmanes de maig, sent el tret de sortida el dimecres, 12 de maig.

L’obertura ha estat telemàtica i ha comptat amb la participació del Delegat Territorial a Tarragona, Sr. Jean-Marc Segarra, la Directora General d’Innovació, Recerca i Cultura Digital, Sra. Mar Camacho, el Director de l’Institut Narcís Oller, Andreu Dexeus, i l’Alcaldessa de la Ciutat de Valls, Sra. Dolors Farré, qui ha donat el tret de sortida oficial, juntament amb els membres de l’equip impulsor i la presència de totes les escoles i instituts participants.

 


El setmanari “el Vallenc” també s’ha fet ressò de l’activitat: “La Vilaniuada torna als carrers de Valls“:
Font: https://www.elvallenc.cat/actualitat/la-vilaniuada-tornara-als-carrers-de-valls/

“Les places i carrers de la capital de l’Alt Camp tornaran a omplir-se de color verd en el marc d’una nova edició de la Vilaniuada. La jornada recuperarà el format presencial després que l’any passat la pandèmia en paralitzés l’organització. Valls serà una de les seus del World Mobile City Project (WMCP), juntament amb altres ciutats catalanes com Barcelona, Manresa o Igualada.

La Vilaniuada tindrà lloc el 12 de maig i donarà el tret de sortida telemàticament. Escoles i instituts podran seguir virtualment la salutació de Dolors Farré, alcaldessa de Valls, que inaugurarà la jornada. Tot seguit, fins a 460 alumnes, en grups bombolla i amb el material identificatiu de color verd, iniciaran una ruta física pels carrers de la ciutat, la qual descobriran a través d’aplicacions als seus telèfons mòbils.

Els diversos grups bombolla hauran d’arribar, mitjançant unes targetes amb un codi QR, a cinc punts d’interès de Valls. Un cop allà, hauran de resoldre una de les cinc proves que se’ls apareixeran al dispositiu en una aplicació de realitat augmentada, així com una pregunta d’observació. En aquestes proves s’inclouran coneixements relacionats amb les matèries STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, en anglès) per als alumnes de primària, i els de secundària també mesuraran el soroll ambiental i editaran una imatge, entre altres. A la plaça U d’Octubre hi haurà un punt d’informació amb professorat per resoldre dubtes i dificultats.

En aquesta edició de la Vilaniuada hi participarà l’alumnat de 6è de les escoles públiques de Valls, i els alumnes de 3r d’ESO del Col·legi Claret i dels instituts Serra de Miramar, Narcís Oller i Fonts del Glorieta (Alcover). La Vilaniuada està organitzada per docents de centres de la comarca, integrants de la Comissió digital de l’Institut Narcís Oller i professorat que actualment no està en servei actiu però continua vinculat a l’institut. La jornada és un projecte reconegut pel Departament d’Educació com a pràctica educativa de referència d’innovació pedagògica.”

Juguem?

 
 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida por Vilaniuada Valls (@vilaniuada)