Creació d’un espai web per a l’EDC amb menús al Nodes de centre
Índex de continguts
Compartim l’article publicat al grup de treball Tu+TIC dels ST Tarragona on expliquem com crear un espai web al Nodes de centre per a l’Estratègia digital de centre.
Esperem que us pugui ser d’ajuda.
Trobareu el document copiat a sota o, en versió original, en aquest enllaç
PRI_SEC_EXP2122_NODES_i_EDC
Dificultat: mitjana
Creació espai web a Nodes per a l’EDC.
Com crear un espai web al Nodes de centre per a l’Estratègia digital de centre.
Aquest document ha estat creat a partir de l’espai de demostració de Nodes 4.
Introducció
per tal de desenvolupar i presentar l’estratègia digital de centre ens cal saber on presentarem l’estructura documental dels processos, planificacions i actuacions que farà el centre amb relació a l’estratègia digital a fi d’abordar i assolir els objectius clau i els aspectes digitals i que sigui més fàcil la transferència de la informació i les actuacions a dur a terme. Seguint amb la idea de l’article d’acollida digital del professorat 1 que vàrem publicar el passat mes de novembre, doncs, us comentem de quina manera podem treballar en l’estratègia digital de centre per a fer el disseny del nostre lloc web per a l’EDC.
De fet, hi ha diverses possibilitats per tal de presentar-ho (fer una web en un google sites, en un wix, en un wordpress…), i totes les opcions poden ser vàlides, però, si encara no s’ha iniciat aquest lloc web, és molt recomanable incloure’l dins la web del centre quan aquesta està feta amb suport wordpress dins el nodes 1, que és un servei del Departament d’Educació que proporciona un web amb funcionalitats avançades. Els avantatges els podeu trobar descrits al lloc Característiques | NODES, a destacar, que “el servei està allotjat a Àgora, que garanteix programari actualitzat, còpies de seguretat diàries, alta disponibilitat i suport personalitzat” i que “el centre educatiu no ha de realitzar cap tasca tècnica de manteniment”. A més, si incloem el lloc web de l’EDC en el nodes, el centre tindrà tota la seva informació centralitzada i localitzada en un mateix lloc.
En aquest article, us mostrem, doncs, com podrem fer l’estructura interna del lloc web per a l’EDC mitjançant Nodes.
Crear les pàgines adients.
- Menú: Pàgines/Afegeix.
- Crear una pàgina nova Anomenada “Estratègia Digital de Centre”.
- Possible contingut de la pàgina:
- Crear altres dues pàgines anomenades “Estratègia Digital” i “Cultura Digital”. Aquestes tenen com a pàgina mare (veure imatge posterior de configuració) la “Estratègia Digital de Centre”.
- Cada opció o subopció de la pàgina inicial enllaça a una pàgina o a una àncora (Una àncora és un lloc dins d’una pàgina que podem enllaçar directament. L’inserim a partir del menú de l’editor de text: Insereix/Àncora) dins de la pàgina “Estratègia Digital” o “Cultura Digital” corresponent.
- Crear altres pàgines segons l’estructuració que es vulgui donar a l’espai.
Configuració de les pàgines.
- Menú: Aparença/Menús ⇒ Menú principal.
- Afegir, si no hi és, la pàgina Documents (A l’espai de proves el nom és: Documents d’organització i gestió de centre en el bloc Documents, i és una pàgina privada). Afegir com a submenú de Documents la pàgina “Estratègia Digital de Centre” i, si cal, les pàgines “Estratègia digital” i “Cultura digital”. També es poden afegir enllaços a les opcions que hem posat dins de cadascuna d’aquestes pàgines (el format per enllaçar l’àncora anomenada “alumnat” és: https://agora.xtec.cat/demo-nodes/edc/cultura-digital/#alumnat).
- Igualment, podem afegir directament la pàgina “Estratègia Digital de Centre” al menú sense posar la pàgina Documents.
- Menú: Aparença/Menús.
- Crear un menú nou anomenat “EDC”.
- Possible estructura (incompleta, cal acabar segons l’estructuració que es vulgui donar a l’espai):
- Menú: Aparença/Ginys.
- Afegir al bloc següent un nou Menú de navegació:
Trobem el subbloc Menú de navegació entre tots els possibles a la part esquerra de la pàgina:
- Configuració del Menú de navegació:
Aspecte final.
- Finalment, les nostres pàgines i menús es veuran així:
Més informació: NODES | Un web per al teu centre 1 (guia ràpida)
Autors:
Jaume Bartolí Guillemat (Mentor digital. ST Tarragona, CRP Alt Camp)
Anna Casamitjana Robert (Mentora digital. ST Tarragona, CRP Alt Camp)
29 de març de 2022