Una de les actuacions del Pla d’Educació Digital de Catalunya (2020-23) és facilitar nous equipaments portàtils als centres per a l’alumnat i pel professorat.

Aquests dies al centre tenim un equip de tècnics que configura els ordinadors per l’alumnat: accés a l’ordinador, configuració de la xarxa… després els repartim a les aules i donem unes quantes instruccions a l’alumnat qui, en general, es mostra molt il·lusionat. Ja tenim ganes d’utilitzar-los i poder prescindir d’haver de reservar o dependre d’aules d’informàtica que molts cops no tenim a disposició o on no hi ha lloc per a tots. Això facilitarà poder crear entorns d’aprenentatge més àgils, treballar millor en l’entorn virtual i, en cas d’haver de confinar-se, disposar de portàtils amb característiques i prestacions similars que tots podran utilitzar, però això suposa també un gran repte: cal educar en el seu bon ús, cal organitzar bé els recursos, seqüenciar correctament la competència digital, treballar-ho de manera crítica des de totes les vessants… tenim feina però també il·lusió per a fer-ho.

Pel que fa a les dotacions, pel cap baix, haurem passat uns 4 dies en configurar i distribuir ordinadors per uns 24 grups d’alumnes, gairebé 600 ordinadors. Aquests dispositius són d’11,6 polzades, amb pantalla tàctil i SO Windows i una Màquina Virtual Linkat amb 8 GB de memòria RAM  i disc dur de 128 GB. 

Seran un revulsiu per facilitar la millora de la competència digital de l’alumnat i per millorar en tots els sentits en altres competències.

Projecte d’acceleració digital / alumnes