HP obre el centre 3D industrial més gran del món a Catalunya (13/6/19)

La multinacional HP ha establert a Sant Cugat del Vallès el centre d’impressió 3D de plàstics i metall més gran del món, que l’empresa pretén convertir en un referent internacional per al sector i des del qual ampliarà la seva oferta de fabricació de peces industrials a gran escala.

La nova factoria funcionarà amb prop d’un centenar d’impressores industrials de grans dimensions i se situa a les instal·lacions de HP a Sant Cugat, on té també la seva base d’operacions mundial en impressió 3D. Amb una superfície total de més de 14.000 metres quadrats, entre espais de treball per a enginyers, sales de reunions, tallers i maquinària, la instal·lació es presenta també com un centre de recerca i desenvolupament (R+D) en tecnologia d’impressió, i tindrà un laboratori de 4.500 metres quadrats.

Extret de ara.cat

Nou SuperComputador MareNostrum 5 (7/6/19)

Definitivament, Barcelona entrarà a formar part de l’elit mundial de la supercomputació. Serà de la mà del MareNostrum 5, el nou giny tecnològic que entrarà en servei l’1 de gener del 2021 a la seu del Barcelona SuperComputing Center (BSC). La Comissió Europea va donar ahir el vistiplau a la construcció i posada en marxa de la nova generació de superordinadors amb què Europa vol competir amb els Estats Units, la Xina i el Japó, els grans gegants de la supercomputació. Entre Barcelona, Bolonya i Kajaani (a Finlàndia) es repartiran tres equipaments que seran els més potents del continent.

El projecte del BSC multiplicarà les capacitats i prestacions de l’actual superordinador, el MareNostrum 4, entre 17 i 20 vegades. El seu pressupost inicial voreja els 200 milions d’euros, cofinançats al 50% per la Unió Europea d’una banda i el ministeri de Ciència i Innovació i la Generalitat de l’altra, i tindrà la participació de Portugal, Turquia, Croàcia i Irlanda. La inversió de Brussel·les, de prop de 100 milions, és la més alta que Europa ha fet mai a Espanya.

El MareNostrum 5 s’integrarà a la nova generació de superordinadors preexaescala. Això vol dir que ha d’assolir una potència pic de 200 petaflops per segon, l’equivalent a 200.000 bilions d’operacions matemàtiques (de ‘coma flotant’) per segon, i un rendiment mitjà d’almenys 150 petaflops. A hores d’ara, només hi ha un superordinador al món d’aquestes característiques, el Summit d’IBM instal·lat a l’Oak Ridge National Laboratory dels Estats Units. Està acreditat com el més potent a nivell mundial, per sobre dels seus competidors xinesos i japonesos.

Extret de ara.cat

Nike tria Barcelona per obrir el primer Nike Live d’Europa (30/8/2018)

Continua l’allau d’inversions internacionals a la capital catalana. Ara és Nike, la multinacional nord-americana qui ha triat Barcelona per estrenar el seu nou concepte de botiga Nike Live a Europa al llarg de 2019, amb la qual reforçarà la seva presència al país. Alhora, també té previst inaugurar el proper any el seu flagship —botiga insígnia, en anglès— a Madrid, segons ha informat Europa Press.

En concret, Barcelona ha estat escollida com una de les 12 ciutats claus del món per la firma esportiva nord-americana per desenvolupar el seu negoci i en què provarà Nike Live, un innovador concepte de botiga que combina les característiques digitals amb un entorn físic únic. El Nike Live de Barcelona, ​​que serà el primer d’Europa i el tercer del món després del de Los Angeles i Tòquio, estarà situat al centre comercial dedicat exclusivament als esports d’El Corte Inglés al Portal de l’Àngel, un dels carrers més comercials i cars de l’Estat.

Extret de ElNacional.cat

El banc digital alemany N26 obrirà una seu a Barcelona (12/6/2018)

El banc digital alemany N26 The Mobile Bank ha anunciat avui que ha escollit Barcelona per obrir les que seran les seves segones instal·lacions a Europa. Fins ara present a Berlín i Nova York, la ‘fintech’ contractarà més d’un centenar de persones per a les seves noves oficines, que haurien d’estar obertes a partir del setembre. La companyia va néixer per ser una entitat bancària exclusivament digital i va obtenir fitxa bancària fa només dos anys.

El nou anunci d’una tecnològica que aposta per la capital catalana es va produir a Dublín, en el marc del congrés el congrés MoneyConf. L’elecció de Barcelona, segons va assegurar la companyia a través d’un comunicat, s’explica per la facilitat que tindrà per obtenir “el millor talent”.

A través d’un comunicat, N26 ha sigut contundent respecte a la importància que li dona a estar a la ciutat catalana: considera que és una de les ciutats punteres en “l’escenari ‘start-up’”, que la capital catalana atrau un 58% de la inversió internacional a Europa, que és un dels millors llocs per fer negocis al sud d’Europa, que certàmens com el del Mobile World Congress han creat un gran ecosistema d’empreses tecnològiques, i que Barcelona destaca, a part de les seves dues grans escoles de negocis, per la seva qualitat de vida.

Extret de Ara.cat

60 joves han de trobar un algoritme que permeti predir en malalts de càncer les probabilitats de patir infeccions (2/6/18)

Experts en Big Data i metges de l’Hospital Clínic de Barcelona sumen esforços fins demà per evitar que pacients amb càncer desenvolupin infeccions per un bacteri resistent als antibiòtics. L’objectiu és que amb el bolcatge de 4 milions de dades mèdiques, la intel·ligència artificial, determini com es pot predir aquest risc d’infecció.

Extret de CCMA

Allianz aposta per Barcelona per implantar un centre tecnològic (31/5/18)

Allianz, el grup assegurador més gran d’Europa, ultima la creació d’un centre tecnològic a Barcelona que s’encarregarà de donar serveis a les diferents empreses i sucursals que l’asseguradora té repartides per tot el continent i, de manera puntual, a tot el món, segons van confirmar fonts oficials de la companyia a Espanya. A l’abril es va constituir la societat, que actualment està en fase de desenvolupament i que podria estar activa en un període de dos o tres mesos. Altres fonts consultades expliquen que els treballs per crear la nova societat s’estan fent conjuntament amb la consultora Deloitte des del mes de desembre passat, i que el nou hub tecnològic podria suposar la creació de 150 llocs de treball.

Extret de ara.cat

Nestlé tanca la divisió tecnològica a Suïssa i la trasllada a Barcelona (29/5/18)

Nestlé, el grup alimentari més important del món, eliminarà durant els propers 18 mesos cinc-cents llocs de treball a Suïssa, dins de l’àrea de tecnologies de la informació, amb l’objectiu d’accelerar la transformació digital de la companyia i aprofitar el seu centre tecnològic a l’estat espanyol a Esplugues de Llobregat.

Extret de elNacional.cat

Siemens tria Cornellà per al seu nou hub d’innovació digital (29/5/18)

Siemens ha triat Cornellà de Llobregat (Barcelona) per ubicar el seu nou hub d’innovació digital, una iniciativa que presentarà en públic el proper 7 de juny. Siemens ha donat a conèixer aquest dimarts que aquest centre d’innovació es dedicarà a desenvolupar solucions digitals relacionades amb el sector energètic per a Mindsphere, la plataforma al núvol de la companyia.

Extret de elNacional.cat

Terrassa acull un hub d’impressió 3D per ser un referent al sud d’Europa (25/5/18)

Diversos agents públics i privats han posat en marxa un centre d’impressió 3D a Terrassa, al Vallès Occidental, amb la intenció que aquest es converteixi en un referent en tecnologia 4.0 al sud d’Europa. El nou centre europeu d’innovació digital en 3D especialitzat en fabricació additiva (IAM 3D Hub) s’ha inaugurat aquest divendres a Terrassa en un espai de 600 metres quadrats.

Extret de elNacional.cat

La indústria digital ocuparà uns 13.000 nous treballadors fins al 2030 a Catalunya (25/4/18)

La indústria digital crearà aproximadament uns 13.000 nous llocs de treball fins al 2030 a Catalunya, segons un informe presentat pel departament d’Empresa i Coneixement aquest dimecres. El responsable de l’informe i cap de l’Àrea de Desenvolupament Empresarial de la direcció general d’Indústria, Joan Miquel Hernández, ha assegurat que la introducció de la digitalització en la indústria catalana serà ‘positiva’, però ha alertat que ‘el 35% dels llocs de treball tenen una alta probabilitat de ser automatitzats’.

Extret de Vilaweb

Microsoft planeja obrir un laboratori de quàntica a Barcelona (22/5/18)

La multinacional Microsoft vol obrir un laboratori de quàntica a Barcelona, segons ha avançat ‘La Vanguardia’. De fet, el gegant nord-americà ja fa dues setmanes que va publicar al seu perfil a la xarxa professional Linkedin que Microsoft Quantum, la divisió de quàntica de la companyia, està buscant enginyers per a Barcelona, a més d’altres ubicacions. A més, fonts del sector immobiliari han confirmat al rotatiu que la multinacional està buscant un espai de prop de 1.000 m2 a la capital catalana. Actualment, Microsoft ja té una oficina a Diagonal Mar, en la qual treballen unes 70 persones. Al Quantum Lab de Barcelona podria tenir unes 60 persones en un any. Es tracta de perfils d’enginyers, físics i matemàtics.

Extret de Vilaweb

Lidl obrirà a Barcelona un centre per al seu negoci digital a Europa (16/5/18)

La cadena de supermercats alemanya Lidl ha llogat unes oficines de més de 3.200 metres quadrats a la plaça Catalunya de Barcelona per obrir-hi un centre dedicat al seu negoci d”e-commerce’ i gestió amb els clients en l’àmbit regional europeu. La companyia ocuparà quatre de les 13 plantes de l’antiga seu del BBVA.

Extret de ara.cat

L’empresa argentina de satèl·lits Satellogic instal·la a Barcelona la seva seu europea (9/5/18)

La companyia ha informat en un comunicat que tindrà les oficines al carrer Àvila, al districte tecnològic del 22@. La seu s’inaugurarà el dia 17 de maig.

Satellogic ha destacat que és líder en tecnologia de microsatèl·lits d’imatges d’alta resolució, i ha assenyalat que ha apostat per Barcelona pel seu fort atractiu i les seves connexions internacionals i per la seva important concentració de talent especialitzat i multicultural.

Fundada el 2011, la companyia fins ara ha aconseguit atreure una inversió de més de 60 milions de dòlars procedents d’entitats de capital de risc, i compta amb delegacions a l’Argentina, els Estats Units, Israel i l’Uruguai, a les quals s’afegeix ara la de Barcelona.

Satellogic construeix i opera microsatèl·lits de baix cost que permeten monitoritzar la Terra amb molt alta resolució i freqüència, de manera que proveeix intel·ligència en temps real del que passa en qualsevol punt del planeta.

A la inauguració de la seva seu europea a Barcelona hi assistirà el fundador i conseller delegat de la companyia, Emiliano Kargieman, així com el responsable de Satellogic Europa, Marco Bressan.

Extret de ara.cat

Facebook tria Barcelona per a crear un centre contra les notícies falses (7/5/18)

Facebook ha triat la Torre Glòries —fins fa poc Torre Agbar— de Barcelona com a seu del seu futur centre de control de les notícies falses, conegudes com a fake news en anglès. El centre, que donarà feina a unes 500 persones, servirà per a combatre i esborrar el contingut nociu de la xarxa social. Segons que publica Cinco Días, l’empresa Competence Call Center (CCC) ha llogat 9.000 metres quadrats —repartits en vuit plantes— per instal·lar-hi les oficines. El centre de control de Barcelona serà una rèplica d’un organisme similar que ja funciona a Essen (Alemanya).

Extret de Vilaweb

Barcelona acull el nou centre d’Amazon per donar servei a les pimes (23/4/2018)

La gran del comerç electrònic, Amazon, ha tornat a triar Barcelona per instaurar-hi el seu nou centre per donar servei a les petites i mitjanes empreses (pimes) d’Espanya, França i Itàlia que venen a través d’Amazon Marketplace. Un centre que l’empresa anomena Seller Support Hub, (en anglès, hub de suport de vendes). 

El centre ha obert avui per primera vegada i està instal·lat al 22@, al Poblenou. De moment, compta amb un total de 200 treballadors, amb previsions d’incrementar aquesta xifra als 500 durant els propers anys. 

El Seller Support Hub és un centre multinlingüe, que neix amb l’objectiu de donar suport al creixent nombre d’empreses que comercialitzen els seus productes a través d’Amazon Marketplace i els facilita l’exportació amb els seus serveis d’entrega i gestió d’atenció al client en els idiomes de cada país. 

Extret de elNacional.cat

La firma de videojuegos china IGG elige Barcelona como sede europea (12/4/2018)

El sector de los videojuegos en Barcelona suma un nuevo y potente representante internacional. La firma asiática IGG (I Got Games) ha elegido la capital catalana como centro de operaciones europeo. El proyecto prevé que desde la ciudad se pilote la expansión y todas las operaciones en Europa, sino también la creación de videojuegos.

IGG es uno de los mayores desarrolladores de videojuegos para móviles del mundo. Con sede operacional mundial en Fuzhou, China, y legal en Singapur, cotiza en la bolsa de Hong Kong desde el 2013. Entre sus títulos más populares se encuentran Lords Mobile y Castle Clash, y en todo el mundo la firma emplea a casi 1.400 personas.

Extret de elPeriódico

King, responsables de Candy Crush, trasladará sus oficinas en Barcelona (29/1/2918)

King, la empresa británica responsable de videojuegos mediáticos como Candy Crush o Farm Heroes, traslada sus oficinas de Barcelona. Sin cambiar de ciudad, pero a un edificio de oficinas mucho más grande, tal y como leemos en Expansión.

Extret de Hobbyconsolas

Scopely obrirà a Barcelona la primera seu fora dels Estats Units (13/10/2018)

La plataforma nord-americana de jocs Scopely té previst invertir entre 2 i 3 milions d’euros a la seva seu a Barcelona, la primera de la companyia fora dels Estats Units. En roda de premsa, el president de Scopely, Javier Ferreira, ha indicat que aquesta inversió està subjecta a canvis l’any vinent, depenent de la capacitat que pugui absorbir la nova oficina, inaugurada a final de setembre i que l’empresa espera que es converteixi en la seu europea de la companyia. Ferreira ha comunicat que la nova seu, que de moment compta amb 12 empleats, té previst contractar fins a un total de 60 persones el 2018.

Ferreira ha justificat l’elecció de Barcelona com a seu pel seu “accés a talent tecnològic local amb salaris competitius” i per la predisposició des de països europeus i els Estats Units a desplaçar-se a treballar a la capital catalana per la seva “qualitat de vida”. Fundada el 2011 a Los Angeles, Scopely és una empresa que es dedica a produir jocs per al mòbil realitzant tot el procés de producció, des de la idea i el disseny del programa fins que aquest arriba als usuaris.

Extret de elNacional.cat

WeWork se instala en el 22@ de Barcelona y será vecino de Amazon (24/7/2017)

El gigante estadounidense del ‘coworking’ WeWork ya tiene oficinas en Barcelona. Su ubicación será el Business Park en el distrito financiero 22@, un complejo de negocios propiedad de la joint venture creada por grupo Castellví y los fondos Stoneweg y Global Danbury. Está proyecto consta de dos grandes edificios, Luxa Gold y Luxa Silver. WeWork se instalará en el edificio dorado y su vecino el plateado será la sede del sur de Europa de Amazon.  

El complejo se encuentra en la esquina que cruza las calles Tánger y Badajoz, justo detrás de la Torre Agbar, y ocupa dos manzanas. WeWork ocupará 7.000 m2 del edificio dorado de los 41.000 m2 totales de la superficie destinada a oficinas del Business Park. Además, dispone de 20.000 m2 de aparcamiento y estará comunicado con el edificio plateado a través de un vestíbulo.

Extret de Idealista