Aquest dijous, dia 22 de febrer, al voltant de les 9 del matí s’ha engegat la 1a Vilaniuada a l’Institut Narcís Oller, amb una participació de 190 alumnes, aproximadament, de 3r ESO del mateix Institut Narcís Oller i del col·legi Claret de Valls. La Vilaniuada és un projecte col·laboratiu de georeferenciació i tecnologia mòbil basat en el World Mobile City Project adreçat a l’alumnat de cicle superior de primària i secundària, perquè els alumnes aprenguin a moure’s i descobrir la ciutat. 

El tret de sortida l'han donat el regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament de Valls,  Martí Barberà, i Josep M. Pallàs, director de l’Institut Narcís Oller.  A continuació els i les professores de l'organització han entregat als alumnes una bossa amb el logotip de la Vilaniuada, que contenia una ampolleta d'aigua i esmorzar (gentilesa de Sorea i Europastry) i fulletons informatius de Valls. Tot seguit els alumnes, distribuïts en grups de 5, han començat el recorregut per diferents punts de Valls.

Cada grup de 5 alumnes tenia 5 targetes de 5 punts d’interès de Valls. A cada targeta hi havia una activitat de continguts, històrics, cientificotecnològics, literaris, artístics i social-institucional. I a més, de cada targeta havien d’escollir una activitat multimèdia entre cinc, que havien d’acabar fent totes, i que han estat: una foto STEAM (fotografia relacionada amb les matemàtiques, ciència, tecnologia i art), una foto ‘selfie’, una foto boomerang, una foto editada i una activitat relacionada amb el periodista Carles Capdevila. L'aplicació de Realitat Augmentada que s'utilitzava per a veure les activitats multimèdia ha estat dissenyada per l'Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels de la UPC (EETAC).

  

Entre alumnes i organització es van fer més de 300 publicacions  a les xarxes socials: Instangram  i Twitter.

Volem agrair a l'organització d'aquest esdeveniment Candela Ribera, Roser Mas, Carles Gallart, Jaume Bartolí i Anna Casamitjana, i a tots els professors/es col·laboradors/es, el seu esforç i dedicació per a fer possible la I Vilaniuada.

També agrair a l'Ajuntament de Valls, a  ,   ,, Fredi Valls,  la seva col·laboració en aquest projecte i esperem que aquesta primera Vilaniuada sigui l'inici de moltes altres que vindran.

 

 

El Vallenc

Diari de Tarragona

  Diari de Tarragona

 

 

Fonts: 

http://agora.xtec.cat/iesnarcisoller/general/i-vilaniuada-a-valls/

http://wmcproject.org/valls